مقالات

بهترین راهنمای خرید لودر

بهترین راهنمای خرید لودر

 در این مطلب از شاد خودرو قصد داریم به وسیله ارائه بهترین راهنمای خرید لودر شما کاربران عزیز را با اجزا و انواع آن آشنا کنیم تا خریدی لذت‌بخش و به صرفه را تجربه کنید. اما قبل از هر توضیحی بهتر است بدانید لودر چیست تا متوجه مطالب دیگر در این زمینه شوید. به طور خلاصه می‌توان گفت لودر ماشینی است که اغلب در صنعت راه‌سازی، عملیات ساخت و ساز و معادن برای جا‌به‌جایی مواد مختلف و مصالح ساختمانی از آن استفاده می‌شود. به همین دلیل نیز بسیاری از افراد شناخت و اطلاعات کافی از این دستگاه را ندارند.

معرفی انواع لودر و ویژگی آن‌ها

لودر چرخ لاستیکی

لودر چرخ لاستیکی

چرخ‌های لاستیکی در این نوع لودر موجب حرکت آن‌ با قدرت و سرعت تا 40 کیلومتر در ساعت می‌شود. در کنار فشار کمی که لودر چرخ لاستیکی بر زمین وارد می‌کند بد نیست بدانید این ماشین‌ها در زمین‌های ناهموار که سنگ‌ها یا دندانه‌های تیز دارند و باعث پارگی لاستیک می‌شوند، قابل استفاده نیستند. هم‌چنین در زمین‌های خیس که گل و لای زیادی دارند حرکت آن‌ها به دلیل اصطکاک لاستیک با زمین با مشکل مواجه می‌شود. البته در این صورت می‌توانید از زنجیرهای سیمی برای محافظت و پوشاندن لاستیک‌ها استفاده کنید. اما روی زمین‌هایی که آسفالت شده باشند به راحتی حرکت می‌کنند.

بعضی از لودرهای چرخ لاستیکی شاسی دارند و مفصل داخل آن قسمت‌های جلو و عقب دستگاه را به هم متصل می‌کند که به آن‌ها لودرهای کمرشکن می‌گویند. شایان ذکر است سیستم فرمان و حرکت این گروه لودرهای چرخ ‌‌لاستیکی به کمک دو جک هیدرولیکی است. در نتیجه نسبت به مدل چرخ لاستیکی معمولی، با شعاع بیشتری چرخیده و قدرت مانور بالاتری دارند. به عنوان نمونه بارز و با کیفیت این لودرها، می‌توان به لودر Ensign مدل YX657 اشاره کرد که دارای فرمان هیدرولیکی با سنسور بار و سایر مشخصات فنی ارزشمند است. لازم است بدانید این ماشین صنعتی علاوه بر سرعت بالای بارگیری و تخلیه، میزان مصرف سوخت پایینی هم دارد.

لودر چرخ زنجیری

لودر چرخ زنجیری

 

از لودرهای چرخ زنجیری در زمین‌هایی با شیب حدود 60 درصد که ممکن است ناهمواری‌های زیادی نیز داشته باشند، استفاده می‌شود. در واقع زنجیر در اطراف لاستیک از آسیب آن جلوگیری می‌کند. ناگفته نماند هنگام مقایسه لودرها این دستگاه سرعت کمتر اما قدرت حرکت بیشتری نسبت به مدل چرخ لاستیکی دارد. گفتنی است کاربرد لودرهای چرخ زنجیری روی سطوح نرم بیشتر است.

بکهو لودر (Backhoe Loader)

Backhoe Loader

بکهو لودر از ترکیب بیل مکانیکی و لودر تشکیل شده است. بیل مکانیکی که در یک سمت آن قرار دارد برای کارهایی مانند کندن کانال‌های کوچک و لودر سمت دیگر این ماشین راه‌سازی برای بارگیری ماشین‌های باری و جا‌به‌جایی موانع کاربرد دارد. بهتر است بدانید عموماً از بکهولودرها برای اجرای عملیات سبک در مزارع کشاورزی و خاک‌های نرم استفاده می‌شود.

آشنایی با قطعات لودر و اجزای آن

قطعات لودر شامل وسایل برقی، وسایل موتوری، گیربکس، چرخ، لوازم جک و هیدرولیک هستند. برای جلوگیری از تعمیر و تعویض این قطعات که عبارتند از پروانه موتور، پمپ دنده‌ای، پیستون، صفحه گرافیت و غیره بهتر است علاوه بر کیفیت ساخت، به نصب صحیح آن‌ها نیز توجه کنید. برای دسترسی به اطلاعات بیشتر در راهنمای خرید لودر تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

معرفی اجزای لودر به همراه نکات فنی آن‌ها

موتور

موتور در هر ماشینی نیروی لازم برای حرکت آن را تولید می‌کند. محل قراردادن موتور با توجه به ظاهر و تعادل لودر متفاوت است. مثلاً در لودرهای چرخ زنجیری که خود به دو دسته معمولی و کمرشکن تقسیم می‌شوند موتور پشت سر راننده قرار دارد. اما در لودرهایی که ابعاد کوچکی دارند و محور چرخان آن‌ها در قسمت جلویی دستگاه است، موتور نیز در جلوی آن است.

باکت

باکت لودر قطعه‌ای است که با توجه به کاربری لودر به سرِ دکل یا بازوهای دستگاه متصل می‌شود. کار بارگیری، کندن و یا جا‌به‌جایی اجسام توسط باکت انجام می‌گردد. لازم به ذکر است طراحی و جنس به کار رفته در لبه، کلنگی و ناخن‌های برخی باکت‌ها از آلیاژ مخصوص ضد سایش است که موجب سهولت در خراشیدن می‌شود. گفتنی است آن‌چه در انواع لودر متفاوت است، ارتفاع بارگیری و تخلیه بار با توجه به ابعاد آن است.

قطعات جایگزین باکت

به جای باکت قطعات دیگری را می‌توان روی لودر نصب کرد که در ادامه به معرفی چند مورد از آن‌ها می‌پردازیم.

  • باکت مخصوص معدنی با تیغه V شکل جهت راحتی کندن و خراشیدن سطوح
  • چنگال لیفتراکی مخصوص سنگ
  • چنگال مخصوص حمل تنه درخت و لوله
  • باکت مخصوص تخلیه و بارگیری غله و ذغال سنگ با حجم و سرعت بارگیری بیشتر

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *