مقالات

انواع ماشین باری در ایران

انواع ماشین باری در ایران

انواع ماشین باری در ایران

انواع ماشین باری در ایران به 4 گروه سبک، سنگین، نیمه سنگین و فوق سنگین تقسیم می‌شوند که با نام‌های کامیون، کامیونت، وانت، تریلی و بوژی تولید می‌شوند. در واقع کامیون از دو قسمت کشنده و کابین که موتور و سایر تجهیزات برقی در آن قرار دارد تشکیل شده است. لازم است بدانید حداقل وزن قابل تحمل بار کامیون‌ها 3 و حداکثر 6 تن است. شایان ذکر است ویژگی‌هایی از قبیل قدرت، نوع چرخ، میزان بار قابل حمل، نحوه اتصال و روش‌های تخلیه بار، موجب تمایز و تغییر قیمت انواع ماشین سنگین شده است. فراموش نکنید کامیون‌ها در مدل‌های کانتینر مسقف، کمپرسی، بونکر، تانکر، مخلوط‌کن و مخزن‌دار تولید می‌شوند.

کامیون

انواع ماشین سنگین

ماشین‌های سنگین در شکل‌های متفاوت و با اسامی مختلف خاور، تریلی و کامیون تولید و روانه بازار می‌شوند. در ادامه به توضیح مختصری از آن‌ها می‌پردازیم.

کامیونت

کامیونت نوعی ماشین باری پرکاربرد است که تا حجم 8 تن را به آسانی می‌توان به وسیله آن از شهری به شهر دیگر منتقل کرد. ماشین خاور نوعی کامیونت است که دارای بارگیری به طول 2، عرض 4.5 متر و ارتفاع 2.7 متر است. تنوع خاور به دلیل استفاده از اتاق‌های مختلف هنگام ساخت آن است. این ماشین سنگین در 4 مدل معمولی، اتاق بزرگ، بغل بازشو و خاور مسقف عرضه می‌شود. ناگفته نماند حمل بار توسط هر مدل خاور مزیت خاص خود را دارد. مثلا هنگام استفاده از ماشین خاور بغل بازشو می‌توانید وسایلی را که بلند کردن آن‌ها با دست بسیار سخت است به وسیله لیفتراک از بغل درون آن قرار دهید. هم‌چنین اگر قصد دارید لوازمتان هنگام جا به جایی از برخورد آب یا ضربات احتمالی به دور باشند بهتر است از خاور‌های مسقف و اتاق‌دار استفاده کنید.

کامیون

کامیون‌ها وسایل نقلیه موتوری هستند که از نظر ابعاد و قدرت حمل بار در انواع تک محور و دو محوره دسته‌بندی می‌شوند. کامیون‌های تک محوره که یک نقطه اتصال بین کامیون و زمین دارند، بارهای سبک‌تری را نسبت به کامیون‌های دو محوره جا به جا می‌کنند. هم‌چنین به‌دلیل قدرت گاز پایین مسافت کمتری را نیز می‌توانند طی کنند. بهتر است بدانید وجه تمایز سایر کامیون‌ها با یک‌دیگر اتاق آن‌ها است که منجر به تولید کامیون لبه‌دار، کامیون کفی، کامیون یخچالی، کامیون‌های تیغه‌دار و سقف‌دار شده است.

تریلی

تریلی از قوی‌ترین کشنده‌ها هستند که بیشتر از 15 تن بار را حمل می‌کنند. ماشین تریلی که عموما دارای 18 چرخ است از دو قسمت کشنده و اتاق بار که در انتهای آن قرار دارد تشکیل شده است.

تریلی

این وسیله باری پرقدرت که در اصطلاح انگلیسی به آن Carrier Truck یا Lorry هم می‌گویند برای جا‌به‌جایی هر نوع محموله اعم از انواع کالا، مواد معدنی و شیمیایی کاربرد دارد. گفتنی است از بین انواع تریلی، تریلی کفی و تریلی ترانزیت از محبوبیت بیشتری میان افراد برخوردار هستند. زیرا علاوه بر کارایی مفید با پوشش چادری مانع از آسیب رسیدن از طریق باد، باران و ضربات به بارها می‌شود. شما کاربران عزیر می‌توانید برای ثبت سفارش خرید کشنده به سایت شاد خودرو مراجعه کنید.

وانت؛ ماشین باری سبک

از وانت بار برای جا به جایی بارهای کوچک که وزن آن‌ها حداکثر ۱۰۰۰ کیلوگرم است استفاده می‌شود. این ماشین در ۵ مدل وانت پراید، آریسان، پیکان وانت، مزدا و وانت نیسان تولید می‌شود که ابعاد ماشین‌ها و وزن قابل تحمل بار توسط آن‌ها از کم به زیاد تغییر می‌کند. برای درک بهتر این موضوع می‌توانید جدول زیر را مطالعه کنید.

جدول مشخصات فنی وسایل نقلیه باری سبک

 نام وسیله نقلیه

 ظرفیت

 طول

عرض

 ارتفاع

پراید

700 کیلوگرم

150 سانتی‌متر

130 سانتی‌متر

140 سانتی‌متر

وانت آریسان

900 کیلوگرم

170 سانتی‌متر

150 سانتی‌متر

160 سانتی‌متر

وانت پیکان

700 کیلوگرم

160 سانتی‌متر

140 سانتی‌متر

170 سانتی‌متر

وانت مزدا

1000 کیلوگرم

160 سانتی‌متر

140 سانتی‌متر

180 سانتی‌متر

وانت نیسان

2000 کیلوگرم

220 سانتی‌متر

150 سانتی‌متر

200 سانتی‌متر

وانت نیسان

وانت نیسان

وانت نیسان بدنه بسیار مقاومی داشته و قابلیت حمل بار تا 2000 کیلوگرم را دارد. یکی از مهم‌ترین موارد استفاده از وانت نیسان، کاربرد آن در اسباب‌کشی است. زیرا این نوع وانت علاوه بر وزن قابل تحمل بالا، ابعاد مناسبی دارد که برای عبور از خیابان‌های باریک مناسب است.

 

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *